Image
2 Ağustos, 2023

DOĞUM ÇANTASI NASIL HAZIRLANIR?

DOĞUM ÇANTASI NASIL HAZIRLANIR?

Heyecanla beklenen o gün geldiğinde ihtiyaç olabilecek her şeyin yanımızda olmasını isteriz. Peki doğuma giderken anneler nelere ihtiyaç duyar? Doğum çantasında neler olmalıdır? Hep birlikte inceleyelim…



DOĞUM ÇANTASI LİSTESİ

Doğum Çantasına Bebekler İçin Konulması Gerekenler;

-         3 adet uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama 

-         3 çift çorap

-         2 adet yelek

-         2 adet şapka

-         2 çift eldiven

-         1 paket yeni doğan bebek bezi

-         Yeni doğanlara özel ıslak alt temizleme mendilleri (çoğu hastane tarafından temin edilir)

-         Pişik kremi

-         2 adet müslin battaniye (%100 pamuklu bir battaniye kullanılması bebeklerin cildi açısından oldukça önemlidir. Bu sebepten müslin battaniye götürülmesi önerilir.)

-         4 adet müslin ağız mendili

-         1 adet bambu banyo havlusu

-         Yeni doğan bebeklere uygun uçlu biberon

-         Eve dönderken kullanacağınız ana kucağı ya da araba koltuğu

-         Yeni doğan bebeklere emzik verilmesi, bebeğin anneyi emmesini zorlaştıracağı için tavsiye edilmemektir.

Doğum Çantasına Anne İçin Konulması Gerekenler;


-         Eğer varsa doğum planınız, hastane dosyanız, sigorta kartınız.

-         Bir ya da iki adet emzirme sütyeni (pamuklu ya da nefes alan bir kumaş tercih edilmelidir.)

-         Emzirme atleti (Bazı anneler sütyen yerine önden açılabilen bir emzirme atleti ile daha rahat edebilir.)

-         2-3 adet külot (Tek kullanımlık külotlar özellikle sezaryen doğum sonrasında lohusa anneler için rahatlık sağlayabilir. Bu tip doğumlarda külot tipini seçerken, lastiğinin yara yeri üzerinden geçmemesine dikkat edebilirsiniz.)

-         2 çift önden açılabilen gecelik (Sezaryen doğumlarda, özellikle ikinci günde rahat lastikli önden açılan bir pijama takımı ile rahat edebilirsiniz.)

-         1 adet sabahlık ya da şal (Sadece sıcak tutmak için değil, hastane koridorlarında yürüyüş yapacağınız sırada üzerinize giymek için de lazım olacaktır.)

-         3-4 çift göğüs pedi

-         Meme ucu kremi (Silinmesi gerekmeyen kremleri tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.)

-         Ağır hizmet türü sıhhi pedler (çoğu hastane tarafından temin edilir)

-         Yumuşak ve sıcak tutan çorap 

-         Terlik (Çoğu hastane tarafından sağlansa da, özellikle sezaryen doğumdan sonra bol bol yürüyüş yapmanız beklenecektir. Bu nedenle rahat giyilebilen, hafif ve kaymayan terlikler tercih edebilirsiniz. Parmak arası terlikler, çorapla giyilmesi zor olduğu için pek tercih edilmez.)

-         Emzirme örtüsü (Çoğu kez doğum sonrasında gelen ziyaretçiler nedeniyle emzirme aksayabilir. Bu nedenle kendinize bir emzirme örtüsü edinmek iyi bir fikirdir.)

-         Yüz ve banyo havlusu (Sancı sırasında sıcak bir duş almak, rahatlatıcı özelliğinden dolayı bazı doktorlar tarafından tavsiye edilir. Bunun haricinde, doğumdan sonra da duş alma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Havlular çoğu hastane tarafından temin edilse de, bazı anne adayları kendi havlularını kullanmayı tercih eder.)

-         Telefonunuz (Telefonunuzu yanınıza almadan önce bebeğinizin fotoğraflarını bol bol çekebilmek için yeterli hafızası olduğuna emin olun. Telefonunuza aynı zamanda doğumu beklerken sizi rahatlatan ve iyi hissettiren müzikleri yükleyebilirsiniz.)

-         Şarj aleti (Uzun kablolu bir şarj aleti yerinizden kalkmadan, telefonunuz şarjdayken bile kullanmanıza olanak tanıyacaktır.) 

-         Hastaneden çıkarken giyebileceğiniz rahat bir giysi (Hastaneden çıkarken, eskisi kadar olmasa da, hala bir göbeğiniz olacağını göz önüne alarak, kendinize sizi sıkmayacak rahat bir kıyafet ayarlayabilirsiniz.)

-         Temel bakım ürünleri (diş fırçası ve macunu, dudak ve yüz nemlendiricileri, el ve vücut losyonları, doğum öncesinde sancılar sırasında rahatlamak için kullanılabilecek rahatlatıcı masaj yağları, fotoğraf çekilmeden önce hızlıca uygulayabileceğiniz makyaj ürünleri, bebeği rahatsız etmeyecek doğal deodorant ya da parfüm)


DOĞUM ÇANTASI NE ZAMAN HAZIRLANMALIDIR?


Doğum çantasını her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak en geç 32. Haftada hazırlamak gerekir. Doğum çantası hazırlamadan önce hastanenin sağlayacağı imkanlar araştırılmalıdır. Listede yazılan bir çok ürün bazı hastaneler tarafından verilmektedir.